Dr. Yaniv ErlichVodja znanstvenikov
background
Previous page Next page
Beginning of quote:MyHeritageevi genetski in rodoslovni nabori podatkov tvorijo edinstveno izhodišče na področju človeškega genoma. Da ti zastane dih End of quote.
Dr. Yaniv Erlich je DNK znanstvenik svetovnega slovesa z več objavami v reviji Nature and Science. Pri MyHeritageu Yaniv nadzira vse vidike znanstvenih raziskav in inovacij DNK, ki so hrbtenica MyHeritageevega DNK. Prvo sodelovanje Yaniva in MyHeritagea je bilo leta 2012, ko je delal na projektu uporabe zbirke World Family Tree pri Geni za revolucionarno znanstveno raziskavo. Navdušen nad predanosti znanstvenim raziskavam pri MyHeritageu nam je s svojimi neprecenljivimi nasvet svetoval v letu 2016, med pripravami uvajanja MyHeritage DNK-ja. Februarja 2017 se je pridružil podjetju kjer je postal vodja znanstvenikov.

Preden se je pridružil MyHeritageu je Yaniv ustanovil projekt DNA.land, ki ga je vodil pod okriljem svojega položaja kot asistent profesor računalniških znanosti in računalniške biologije na univerzi Columbia, in kot član jedrne skupine pri New York Genome Centru. Pred tem je bil tudi glavni raziskovalec pri Whitehead Fellow na MIT-jevem Whitehead Institutu.

Yaniv, tudi Genome Hacker, kot so ga poimenovali pri Nature.com, je bil prvi, ki je začel genetske analize v velikem obsegu. Prepoznal je, da je genetika človeka zelo močno orodje za izvirno določevanje družinske zgodovine. Yaniv je leta 2010 pridobil doktorat Ph.D. na Watson School of Biological Sciences, Cold Spring Harbor Laboratory in dobil številna priznanja kot vrhunski znanstvenik, vključno z Burroughs Wellcome Career Award (2013), Harold M. Weintraub Award (2010), DRAPA's Young Faculty Award (2017) in IEEE/ACM-CS HPC Award (2008). Leta 2010 je bil prepoznan je bil kot eden od del ekipe PIs jutrišnjega dne na področju tehnologije genoma.

V redkih trenutkih, ko ga ne najdemo v laboratoriju, Yaniv uživa v orientacijskih pohodih in druženju s svojima dvema otrokoma.